Is een thuisbatterij rendabel?

Of een thuisbatterij rendabel voor u is hangt af van meerdere factoren waaronder uw persoonlijke voorkeur maar daar gaan we nu niet van uit, alle andere factoren zetten ze voor u even op een rijtje.

Prijs

Op dit moment zijn thuisbatterijen niet rendabel, het is simpelweg nog te duur. Je betaalt zo 6000 euro voor 7kwh. Verwacht word dat de prijzen over een aantal jaar gaan dalen en dat het meer toegankelijk word voor de massa.

 

Kwaliteit

De kwaliteit van uw thuisbatterij is ook belangrijk, deze kunnen we categoriseren in 3 onderdelen,

 

o   Capaciteit: Uw thuisbatterij moet perfect  afgestemd zijn op uw zonnepanelen om het meeste voordeel uit uw thuisbatterij te halen. Zo kan het niet voorkomen dat de zonnepanelen meer produceren dan dat opgeslagen kan worden of andersom, dat u niet genoeg zonnepanelen heeft en de batterij niet opgeladen kan worden.

 

o   batterijen:  de winst die u bij lithium-batterijen behaalt is ongeveer 95% bij minder performante batterijen is dit maar 70%.

 

o   Levensduur: en als laatst de levensduur, als een batterij niet lang meegaat heb je er natuurlijk niks aan. Gelukkig krijgt u bij de meeste batterijen 10 jaar garantie en word de gemiddelde levensduur op 15 jaar geschat.

 

Thuisbatterij zonder zonnepanelen?

Dat kan! Maar het is een stuk minder rendabel, u zou de batterijen s’nachts kunnen opladen voor een goedkoper nachttarief. Dit levert u gemiddeld 100 euro per jaar op. Zo verdient u natuurlijk nooit de thuisbatterij terug, daarom is het veel voordeliger om de batterij wel met zonnepanelen te combineren. Hiermee gaat de eigen opgewekte energie van 30 naar 70% wat natuurlijk veel voordeliger is voor de portemonnee.

 

In de toekomst wel rendabel?

Binnen nu en 5 jaar gaan we waarschijnlijk een zeer grote groei zien van thuisbatterijen, dit komt omdat mensen steeds meer gaan inzien wat nou het voordeel is van een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen. Zodra meer mensen de batterijen aan gaan schaffen worden ze goedkoper om te ontwikkelen en zal de kostprijs van een batterij ook vors gaan dalen dus word het stukken aantrekkelijker om een thuisbatterij aan te schaffen.

Ook zal in de toekomst de capaciteit van een batterij verhoogd worden en zal men langer met een volle lading een huis kunnen voorzien van stroom zonder aangesloten te zijn op het netstroom.
Ja, stuur mij vrijblijvend een offerte!

  • Gratis en onafhankelijk
  • Ontvang offertes eenvoudig via de mail
  • Kies de beste deal voor uw situatie!

 

Uw persoonlijke gegevens

Naam: 

   

Adres:        

  

   

E-mail:       

Telefoon:   

Uw thuissituatie

Wat is de oppervlakte van uw huis? m2

beschikt u over zonnepanelen?
Ja, zonnepanelen zijn aanwezig
Nee, maar wil wel een offerte voor zonnepanelen
Nee, maar ook geen interesse
heeft u een netaansluiting?
Ja, eenfasig
Ja, driefasig
Nee, ik ben afgesloten

wanneer wilt u de batterij ongeveer laten plaatsen?

Ja, Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals omschreven in het privacybeleid

en ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Close Menu